EVAstream

Maak kennis met de EVAstream. Met deze veelzijdige zwemmachine haalt u het maximale uit uw zwembad. Zwemmen als in een openbaar 25-meter zwembad, maar dan gewoon thuis, in uw eigen zwembad!

Zwem het hele jaar door

Gezonder met de EVAstream

De EVAstream tovert ieder zwembad in een handomdraai om tot een professioneel trainingsbad, home-fitness én unieke waterattractie. Optimaal zwemplezier voor de hele familie. Het hele jaar door. Niet langer neemt u enkel een verfrissende duik op hete zomerdagen. Start uw werkdag met een energieke conditietraining of duik ‘s avonds uw bad in, om even heerlijk de drukte van de dag los te laten. Van een intensieve conditietraining op (top)niveau, tot ontspannen baantjes zwemmen. En van aquajogging tot revalidatie. En de kinderen? Die kunnen zich helemaal uitleven in de, eenvoudig te creëren, stroomversnelling of onderwatervulkaan.

Zwemmen is gezond, heel gezond zelfs. Door regelmatig te zwemmen worden alle spiergroepen getraind en maakt u uw hele lichaam sterker. Een echte full-body workout, zonder blessures. Maar zwemmen is ook goed voor uw geest. De stilte in het water, de repeterende zwembewegingen, gecombineerd met de meekleurende EVA onderwaterverlichting brengen u even helemaal in het moment. Zwemmen in de EVAstream is haast meditatief; ontspanning door inspanning! Zwemmen in de EVAstream is goed voor uw hart en longen, spierkracht en uithoudingsvermogen. Het reduceert stress, verbetert slaap en geeft energie. Daarom behoort een EVAstream tot de standaard uitrusting voor ieder zwembad.

De EVAstream is tot in perfectie doorontwikkeld. De zwemmachine voldoet aan zeer strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Inclusief de internationale veiligheidsnormen voor privé zwembaden (EN 16582-1) en openbare zwembaden (EN 13451-1) voor o.a. haarveiligheid.

Bekijk EVAstream modellen

Maak kennis met de EVAstream

Met onze gloednieuwe innovatie, zetten we de zwembadwereld op zijn kop! De EVAstream is een revolutionaire zwemmachine waarmee je zelfs het kleinste zwembad kan omtoveren tot volwaardige trainingsfaciliteit. Superkrachtig, zeer stabiel en nog energiezuinig ook. Met deze tegenstroom machine kunnen zelfs wedstrijdzwemmers een uitdagende zwemtraining volgen, gewoon in hun eigen zwembad. En daarmee wordt het zwembad in je tuin ineens een fitnessruimte, te gebruiken voor inspanning én ontspanning! Want lekker rustig “baantjes zwemmen” kan natuurlijk ook.

EVAstream Modellen

EVAstream Opbouw

EVAstream Inbouw

De EVAstream is geschikt voor grote en kleine zwembaden. De EVAstream is geschikt voor zwembaden vanaf 4,5 meter lang en 3 meter breed. De EVAstream kan ook eenvoudig achteraf worden geplaatst in bestaande zwembaden.

De EVAstream is verkrijgbaar in 3 modellen; EVAstream Fit, Pro en Max. De EVAstream Fit is favoriet bij recreatieve zwemmers. Om de conditie op peil te houden, te aquajoggen of voor gebruik bij revalidatie. Geoefende zwemmers en sporters kiezen voor de EVAstream Pro, vanwege zijn extra krachtige stroming. De EVAstream Max biedt de maximale zwembeleving. Niet alleen is dit de meest krachtige EVAstream, maar door de dubbele motor biedt de EVAstream Max ook de meest ruime zwemzone. Hierdoor kan de Max ook in zeer kleine zwembaden worden toegepast.

De 3 EVAstream modellen zijn verkrijgbaar in zowel een inbouw als een opbouw uitvoering.

Veelzijdige zwemmachine

EVAstream Fit EVAstream Pro EVAstream Max
Waterverplaatsing Max. 225 m3/h (aanpasbaar) Max. 350 m3/h (aanpasbaar) Max. 2x 225 m3/h (aanpasbaar)
Max. stroomsnelheid bij outlet 5.5 m/s (aanpasbaar) 8.5 m/s (aanpasbaar) 2x 5.5 m/s (aanpasbaar)
Max. zwemsnelheid in zwemzone 01:45s per 100m 01:10s per 100m 00:55s per 100m
Aanbevolen gebruik Recreatieve zwemmer Geoefende zwemmer Maximale zwembeleving; meest krachtige EVAstream i.c.m. meest ruime zwemzone

Kracht boven volume!

In tegenstelling tot de bestaande systemen in de markt, die gericht zijn op zoveel mogelijk waterverplaatsing, is het doel van de EVAstream juist om een hoge stromingssnelheid voort te brengen. Kracht boven volume dus!

Door deze innovatieve aanpak is de stroming krachtiger en reikt verder. De effectieve zwemzone wordt daardoor veel ruimer. De zwemmer ligt verder van de machine af, waardoor hij veel meer bewegingsruimte heeft tijdens het zwemmen. Er is voldoende ruimte om te versnellen, zonder direct de kant te raken. De zwembeleving is daardoor heel natuurgetrouw. Kortom: ongeremd zwemmen als in een 25-meterbad, maar dan in gewoon in de achtertuin!

Volg uitdagende zwemtrainingen

Speciaal voor de EVAstream hebben we een compleet trainingsprogramma geschreven voor zwemmers van iedere leeftijd en ieder zwemniveau. De trainingen bestaan uit interval-, sprint- en duurelementen en lopen op in duur en intensiteit.

De EVA RGBW onderwaterverlichting maakt de beleving helemaal compleet. De verlichting kleurt mee gedurende de training en geeft u als zwemmer oriëntatie en motivatie. Gebruik de speciale trainingsprogramma’s om uw gezondheid, conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Er zijn momenteel 2 mogelijkheden voor EVAstream zwemtrainingen:

  • De DMX Controller Advanced + webapp met 20 voorgeprogrammeerde trainingen (aansturing buiten het bassin)
  • 3x Piezo knop met 3 voorgeprogrammeerde trainingen (aansturing vanuit bassin)
Meer over de bediening

Benieuwd hoe u een training in de EVAstream zult beleven? Hier alvast een voorproefje van wat u te wachten staat..

“U selecteert op de EVO controller een training op uw eigen niveau. De onderwaterlampen kleuren wit, u heeft nu nog één minuut de tijd om uw startpositie in te nemen. Op ongeveer 2,5 meter van de machine ligt u in het water… u bent klaar voor de start. De lampen kleuren rood en de machine gaat aan. U start met een duuroefening op middelhoog tempo. U zwemt tegen de stroming in. De stroming is stabiel en krachtig, zonder opspattend water. Het voelt alsof u in een 25-meter bad zwemt. De onderwaterverlichting begeleidt u door de training heen. Iedere oefening is opgebouwd in drie delen; u begint de oefening met rood licht, na eenderde gaat het licht op groen, en u eindigt de oefening met blauw licht. De verspringende lichtkleuren geven u oriëntatie binnen de oefening én motiveren bovendien. Kleuren de lampen blauw? U weet dat u er bijna bent, u doet er nog net even een schepje bovenop! Ook rustpauzes zijn in elke oefening ingebouwd. De lampen kleuren wit, de EVAstream is uit, u kunt even op adem komen. Na een duuroefening op vast tempo, een oefening met progressieve snelheid en een serie sprints volgt de cooling down. De training is volbracht.”

Wilt u zelf ervaren hoe het is om in de EVAstream te zwemmen? Maak een afspraak voor proefzwemmen!

Montage en Accessoires

Montage van de EVAstream is zeer eenvoudig. De opbouwversie is plug-and-play en kan met o.a. sterke zuignappen flexibel aan de zwembadwand worden vastgemaakt. Daarmee wordt het mogelijk om de EVAstream voor vele doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld als stroomversnelling of onderwatervulkaan. Ook kunt u kiezen voor vaste montage van de opbouwversie, middels diverse beugels of op een inbouwnis voor EVA onderwaterverlichting.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de EVAstream vlak in de zwembadwand te monteren. Er zijn nissen en afdekschijven verkrijgbaar in RVS, slagvast PE/PP en luxe design ABS in antraciet en wit.

Ook de elektrische aansluiting is eenvoudig want u heeft voor de EVAstream, in tegenstelling tot andere tegenstroomsystemen, géén krachtstroominstallatie nodig! Uw reguliere 16A 230V stroomaansluiting voldoet.

EVAstream Proefzwemlocaties

Wilt u zelf ervaren hoe het is om in de EVAstream te zwemmen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen!

Ervaar zelf hoe u vrijuit, en volledig in balans zwemt, zonder hinderlijk gespetter in uw gezicht. In de EVAstream hoeft u niet te werken om stabiel in het water te blijven liggen, u kunt gewoon lekker zwemmen. Natuurlijk zijn er verschillen in stromingskracht en stromingsbreedte tussen de 3 EVAstream modellen. Daarom bieden we u, samen met geselecteerde partners, de mogelijkheid voor proefzwemmen op diverse locaties.

Bel ons op 038 – 3375 067 , of meld u aan via ons contactformulier.

Ja, ik wil proefzwemmen!