Sustainable

Wij dragen de natuur een warm hart toe.

Niet voor niets bevindt ons bedrijf zich in Zwartsluis, aan de rand van natuurgebied De Weerribben. De meest energiezuinige vorm van verlichting – LED verlichting – staat aan de basis van ons bedrijf.

Zwembaden en sportaccommodaties zijn grootverbruikers van elektriciteit. Verlichting heeft daar altijd een groot aandeel in gehad. Met onze LED verlichting hebben onze klanten gezamenlijk al enorme hoeveelheden minder CO2 uitgestoten. En omdat we onze producten zo degelijk en duurzaam mogelijk maken, telt deze vermindering jarenlang door. Dus ja, wij houden van de planeet! En waar je van houdt, moet je beschermen.

Tiny Forest

Volgens VN-onderzoek moeten we niet alleen zoeken naar manieren om CO2 uitstoot te minimaliseren, maar ook bestaande CO2 zoveel mogelijk uit de lucht halen. Bomen kunnen dit als beste. En omdat alle kleine beetjes helpen hebben we een klein bos aangelegd op ons EVA Optic terrein!

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Binnen no-time groeit zo’n Tiny Forest uit tot een veerkrachtig ecosysteem. 

Onze producten worden ontwikkeld en gemaakt in onze eigen faciliteiten in Nederland. Tijdens het hele proces beperken we de milieubelasting tot het absolute minimum. Ons ultieme doel? Het bedenken en maken van de allerbeste, meest betrouwbare producten zonder dat we daarmee het milieu belasten.

Onze producten worden gemaakt met duurzame, en zoveel mogelijk recyclebare, productonderdelen en materialen. Bijvoorbeeld onze LED lijnverlichting. Dit product bestaat uit een aluminium basismodule en afzonderlijke aluminium lichtmodules. Zowel de LED strips als elektronische componenten kunnen aan het einde van hun levensduur eenvoudig worden vervangen en deels gerecycled. Hiermee wordt afval tot een absoluut minimum beperkt. De aluminium modules worden bovendien volledig gerecycled door omsmelting.

Het grootste deel van onze toeleveranciers is gevestigd in Nederland, velen zelfs binnen een straal van 30 km rondom Zwartsluis. Dit voorkomt onnodige CO2 uitstoot door transport.

In 2019 breiden we uit met een gloednieuw pand met o.a. productiefaciliteiten, R&D, 3D printing afdeling en kantoren. Dit bedrijfspand wordt volledig energieneutraal gebouwd met de nieuwste technieken op het gebied van isolatie, warmteopslag en -terugwinning. We willen een zo “schoon” mogelijk productieproces, passend bij de energiebesparende prestaties van onze producten.