Safety

Verlichting kan veel betekenen voor de veiligheid in een zwembad.

Door de juiste lichtkleur bereikt het licht tot op de bodem van een zwembad. Onze LED lijnverlichting onderscheidt zich door een uniek kleurenspectrum, specifiek geselecteerd voor toepassing in een zwemzaal. Bovendien is de kleurechtheid optimaal waardoor kleuren worden weergegeven zoals in natuurlijk daglicht. Ook is de verlichting flikkeringsvrij, wat rust geeft aan de ogen. Deze productkwaliteiten maken in de praktijk een groot verschil voor toezichthouders. Het helpt hen om helder en alert te blijven, en de veiligheid in het zwembad te waarborgen.

De noodzaak voor specialistische LED verlichting

Warmte, chloordampen en vocht eisen veel van een verlichtingssysteem in een zwembadomgeving. Gewone armaturen zijn daar niet duurzaam tegen bestand. De (inter)nationale normen voor elektrische veiligheid en materiaalgebruik in zwembaden en waterparken zijn bovendien streng. EVA Optic’s LED zwembadverlichting is speciaal ontwikkeld om jarenlang probleemloos te functioneren in dit klimaat en voldoet aan alle normen.

Elektrische veiligheid onderwaterverlichting

De onderwaterverlichting modellen van EVA Optic voldoen aantoonbaar aan de internationale veiligheidsnorm voor onderwaterverlichting IEC EN 60598-2-18. Hierbij wordt o.a. getest op elektrische veiligheid (SELV), waterdichtheid (IPX8/IP68), isolatie klasse (III), slagvastheid, mechanische sterkte, weerstand tegen hoge druk, thermische beveiliging en brandveiligheid.

EVeye onderwatercamera

Naast LED verlichting ontwikkelden we de EVeye onderwatercamera voor extra veiligheid in zwembaden. De camera is bedoeld als extra paar ogen voor toezichthouders. Bijvoorbeeld op cruciale punten in waterparken, zoals bij de uitgang van een glijbaan of in een wildwaterbaan of stroomversnelling.