Zwemschool Nemo zet zwembad De Beulacke weer op de kaart

In 2017 blazen zwemschooleigenaren Raymond en Willemijn Spijkerman zwembad De Beulacke in Wanneperveen nieuw leven in. Het in Romeinse stijl opgetrokken zwembad, was op dat moment ruim 13 jaar niet gebruikt. Na een flinke opfrisbeurt, kan zwemschool Nemo van start met het geven van ABC-zwemlessen en Zeemeerminzwemmen.

Tweede make-over

Als in 2020 Covid-19 zijn intrede doet, en het zwembad haar deuren tijdelijk moet sluiten, benutten Raymond en Willemijn deze mogelijkheid om hun langgekoesterde wens te vervullen. “De stijl en sfeer van het zwembad pastte niet langer bij onze zwemschool”, legt Willemijn uit. “Toen de tweede lockdown begon hebben we steigers opgehaald en alles geschilderd.” 

Een frisse boost

Toen Jan van Loon van EVA Optic langskwam voor lichtadvies, waren Raymond en Willemijn dan ook snel overtuigd. Er werden RGBW downlighters in de plafondplaten geïnstalleerd en instelbare onderwaterverlichting. “De nieuwe verlichting doet ontzettend veel voor de collega’s en de leerlingen”, vertelt Willemijn enthousiast. “Het geeft echt een boost als je in een frisse accommodatie lesgeeft.”

Type:

Zwembad

Opgeleverd in:

2020

Locatie:

Wanneperveen

Toegepast in dit project:

Fijne sfeer van essentieel belang

Transformatie is compleet

Willemijn: “Voor de kinderen is het van essentieel belang dat de sfeer in het bad fijn is. We werken met kleine groepen, van maximaal acht kinderen. Sommige kinderen zijn gevoelig voor prikkels. Met de verlichting van EVA Optic is het mogelijk om de kinderen zelf eigenaar te maken van de sfeer van het zwembad. Als ze de verlichting niet fijn vinden, dan kan er gekozen worden welke kleur boven- en onderwaterverlichting ze wel prettig vinden.”

In de schijnwerpers

De instelbare onderwaterverlichting biedt daarnaast nog diverse andere mogelijkheden. Willemijn: “Je kunt hier allerlei shows aan koppelen. Van alles in één kleur, tot wisselende kleuren of een spotlight. In één van onze andere locaties gebruiken we dit om het afzwemmen extra speciaal te maken. Dan stellen we de mooiste verlichting in voor het erebaantje.” 

Nu de uitstraling weer bij de zwemschool aansluit, en de nieuwe verlichting voor een optimale sfeer zorgt, is de transformatie van zwembad De Beulacke compleet. “Hiermee zetten we onszelf echt op de kaart”, aldus Willemijn. 


Wil je meer weten over dit project? Neem gerust
contact met ons op.

We vertellen je graag meer over dit project