Volkenkundig Museum

Maatwerk oplossing

In 2015 is het Volkenkundig Museum in Mannheim door Herin en Van Keulen – Magista voorzien van een maatwerk oplossing voor het opbergsysteem in het depot van het museum. Zo’n 80 procent van de collectie bevindt zich in dit depot. Juist in een depot waar zeer uiteenlopend objecten van allerlei kwetsbare materialen en zeer verschillende, soms extreem grote, formaten worden opgeslagen, is maatwerk een absolute voorwaarde.

Soort:

Industrie

Opgeleverd in:

2015

Locatie:

Mannheim, Duistland

Vergroot opslagvolume

Om het verlangde opslagvolume en de beschikbare hoge depotruimte met tweede opslagniveau uit te lichten, is er gekozen voor EVAline LED lijnverlichting van EVA Optic. De hoge kleurechtheid (CRI) van de LEDs zorgt dat alle kleuren helder worden weergegeven. De lage verblindingsfactor (UGR <19) geeft een prettig, rustig lichtbeeld. De verlichting is bovendien flikkeringsvrij, waardoor er geen storend stroboscopisch effect optreedt.

De lichtmodules zijn bevestigd aan de aluminium basislijn. Het modulaire LED lijnverlichtingssysteem maakt het flexibel plaatsen van de lichtmodules mogelijk. Dit slimme verlichtingssysteem zorgt ervoor dat met relatief weinig armaturen de opslag gelijkmatig en goed wordt verlicht.

Door te kiezen voor verrijdbare opbergsystemen van Magista kon een enorme extra capaciteit worden gerealiseerd. Echter, de te plaatsen armaturen dienden ook in en tussen het verrijdbare opbergsysteem te voldoen aan de juiste lichtintensiteit. De LED lijnverlichting van EVA Optic is hiervoor uitermate geschikt. Eind 2016 is gebleken dat het nieuwe depot waarmaakt wat het Volkenkundig Museum ogen had: een opbergsysteem dat niet uitgaat van standaardvoorzieningen, maar zich heeft aangepast aan de objecten die worden opgeslagen en beheerd, opgeleverd inclusief LED verlichting.