Energiezuinig zwembad en sportcentrum Vita Krokodiel in Middelkerke

Verscholen tussen en onder de duinen van het Belgische Middelkerke, vind je Vita Krokodiel. Dé plek om baantjes te trekken, te fitnessen of te ontspannen in de wellness van het gloednieuwe zwembad en sportcentrum. Dat ontworpen en gebouwd is én onderhouden en beheerd wordt door de Vita Groep: Cordeel, Slangen+Koenis en Hellebrekers.

Sportbad

Het sportbad beschikt over een beweegbare bodem in de langsrichting, heeft een diepte van 2 meter en is perfect om baantjes te trekken. Met zwart geanodiseerde lijnverlichting, RGBW onderwaterverlichting, downlighters en astro wandarmaturen van EVA Optic wordt dit sportbad optimaal verlicht. “Voor LED-verlichting in zwemzalen, kleedaccommodaties en andere natte ruimtes kiezen wij altijd voor EVA Optic”, vertelt bedrijfsleider Erik Keyl van Hellebrekers.

Type:

Zwembad

In gebruik genomen :

December 2021

Locatie:

Middelkerke (België)

Recreatiebad

Laag energieverbruik

Het recreatiebad van Vita Krokodiel biedt veel waterpret. Met speel- en sprayelementen en drie glijbanen – waaronder een buisglijbaan waarmee je door het duinenlandschap suist en een familieglijbaan – is er voor elk kind veel te beleven. Bijzonder aan dit bad is naast de uitstraling, met de enige echte Vita Krokodiel, het projectiesysteem waarmee het instructiebad een interactief aquarium wordt. Dit bad wordt mooi uitgelicht met de meerkleurige onderwaterverlichting en lijnverlichting. “De architect vindt de vormgeving en kleurstelling van de producten van EVA Optic gewoon perfect. Het is een samenspel tussen techniek en vormgeving”, aldus Keyl.

Vita Groep spant zich tot het uiterste in om haar accommodaties zo duurzaam mogelijk te maken met een zo laag mogelijk energieverbruik. Om deze reden koos de groep voor LED-verlichting, 680 PV panelen en warmtepompen om het gebouw te verwarmen en koelen. Hierdoor kan tot 80% van de warmtevraag gedekt worden door een gas- en uitstootloze verwarming. 

Lees ook:

>> Zwembaden 30 jaar lang onderhouden én de energierekening betalen, Hellebrekers doet het

Neem contact met ons op