Tennishal Sprokkelenburg - Laren

Perfecte lichtbeleving

Sporters zijn zeer kritisch ten aanzien van de lichtkwaliteit. Terecht, want bij met name balsporten is sportverlichting ontzettend bepalend voor de waarneming tijdens het spel. De prachtig gelegen en in 1990 opgerichte Tennishal Sprokkelenburg renoveerde in 2015 haar tennisaccommodatie. Gelijktijdig met de renovatie werd de verlichting vervangen voor EVAline LED lijnverlichting boven de tennisbanen, wat zorgt voor een perfect lichtbeleving.

Soort:

Tenniscentrum

Opgeleverd in:

2015

Locatie:

Laren

Beste verlichtingsoplossing

Tennishal Sprokkelenburg maakt gebruikt van de sport variant van EVAline LED lijnverlichting om de zes kunstgravel indoor tennisbanen op klasse twee wedstrijdniveau (500 lux) te verlichten. Het EVAline sport LED verlichtingssysteem werd speciaal ontwikkeld voor indoor sportaccommodaties en is bij uitstek geschikt voor snelle balsporten.

EVAline sport is de beste LED verlichtingsoplossing voor indoor sportaccommodaties. De combinatie van een hoge kleurechtheid (CRI) van LEDs, lage verblindingsfactor (UGR <19, verblindingsvrije verlichting) en de zeer lage flicker index (flikkeringsvrije verlichting) van EVA LED indoor sportverlichting, zorgt voor een perfecte lichtbeleving wat juist bij sporttoepassingen onontbeerlijk is. Reguliere armaturen zijn hier niet op ingesteld, de sport LED verlichtingsarmaturen van EVA Optic wel.

In veel gevallen hoeft de LED verlichting van EVA Optic niet boven het speelveld geplaatst te worden om de gewenste luxwaardes te behalen. Door de hoge lichtintensiteit van de armaturen is het veelal mogelijk de doorlopende EVAline sport lichtlijnen naast de speelvelden te positioneren, zo ook in Laren. De lichtlijnen zijn 25 graden gekanteld, waardoor deze de baan vanaf het naastgelegen perron gelijkmatig verlichten. De lijnen verlichten zodoende het gehele veld zonder de spelers te verblinden.