Recreatiebad Stappegoor creëert rustig lichtbeeld voor zwemmers en toezichthouders met nieuwe asymmetrische lijnverlichting

Na jaren dienst was de zwembadverlichting van recreatiebad Stappegoor in Tilburg aan vervanging toe. “De TL-verlichting was verouderd en deels defect”, vertelt Leo Lorijn van BetuwTech. “Door deze te vervangen wilde het recreatiebad meer licht en een beter lichtbeeld creëren.”

Optimaal lichtbeeld

BAM Bouw en Techniek – FM Services schreef een aanbestedingsronde uit en BetuwTech kwam als winnaar uit de bus. Lorijn: “Samen met EVA Optic hebben wij de verlichting mogen aanbieden en vervangen.” Voor het creëren van het gewenste lichtbeeld adviseerde EVA Optic de toepassing van haar asymmetrische lichtlijn. “Er hangen geen lichtarmaturen meer boven het bad. De lichtuittreding wordt met deze lichtlijn afgesneden, waardoor toezichthouders niet verblind worden aan de overkant van het bad. Tegelijkertijd biedt het zwemmers een rustiger lichtbeeld”, vertelt Martijn van der Ziel van EVA Optic.

Het verhaal gaat verder onder de afbeeldingen.

Type:

Zwembad

Opgeleverd in:

2023

Locatie:

Tilburg

Toegepast in dit project:

Geslaagde pilot

“Dit was ons eerste pilotproject met de nieuwe asymmetrische lichtlijn”, vult Lorijn aan. “Het is allemaal goed verlopen. Je monteert deze lichtlijn hetzelfde als een normale lichtlijn, maar je hoeft niet meer met gradenbeugels te werken. Dat zorgt voor een esthetisch netter beeld, omdat de lichtlijnen er allemaal identiek uitzien. En tegelijkertijd maakt het het monteren eenvoudiger. Als montagepartner zijn wij blij met deze nieuwe lichtlijn!”

Vragen over dit project? Neem contact met ons op

“Als montagepartner zijn wij blij met deze nieuwe lichtlijn!” – BetuwTech