Forum Kwadraat kiest voorontzorgende lichtoplossing

“Elk nadeel heb z’n voordeel”, schrijft Sportcentrum Forum Kwadraat op haar Facebookpagina. Wegens de coronamaatregelen moest zij haar deuren sluiten. “Omdat we dicht zijn hebben we nu de tijd om alles op te knappen, schoon te maken en groot onderhoud uit te voeren. Zodat, als we weer opengaan alles weer spik en span is.”

Van TL- naar LED-verlichting

De horecafaciliteit werd opgefrist met een nieuwe kleur en het zwembad kreeg nieuwe verlichting. De verouderde TL-lichtlijnen maakten plaats voor LED-lijnverlichting van EVA Optic. “Een lichtoplossing waarmee Forum Kwadraat jarenlang ontzorgd is”, vertelt Joren Mempel, commercieel manager van Less Energy. Al jaren past het bedrijf de ledverlichting van EVA Optic toe in haar zwembadverlichtingsontwerpen. “Deze verlichting is duurzamer, vraagt om minder onderhoud en is niet snel aan vervanging toe. Dat is belangrijk voor het sportcentrum, want het vervangen van verlichting boven het zwembad is een flinke operatie.”

Soort:

Sportcentrum

Opgeleverd in:

2020

Locatie:

Voorburg

Toegepast in dit project:

Uitdagingen in het werkveld

Speciaal ontwikkeld voor zwembaden

In zijn werk komt Mempel vaak toegepaste verlichting tegen, die niet voor zwembaden ontworpen is. “Het grote probleem met reguliere, niet-zwembadverlichting, is dat het producttechnisch niet voor toepassing in een zwembadklimaat geschikt is. Hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid, chloor- en/of zoutdampen, zijn factoren die vaak de boosdoener zijn van vroegtijdige defecten.”

Daarom kiest Less Energy voor producten van EVA Optic. Mempel: “De verlichting van EVA Optic is speciaal ontwikkeld en samengesteld voor toepassingen in een zwembadklimaat. Het voldoet aan de normen voor wedstrijd- en recreatiebaden. Voor Forum Kwadraat betekent dit naast ontzorging een gigantische verbetering in de lichtkwaliteit, in vergelijking met de verouderde TL-verlichting.”

We vertellen je graag meer over dit project