Naast zonnepanelen nu ook duurzame LED-verlichting bij zwembad Omnium sport & recreatie

Het overdekte zwembad van Omnium sport & recreatie in Goes had genoeg van de hoge gasrekening. Daarom ging zij volledig van het gas af en werden er honderden zonnepanelen, twaalf waterpompen én duurzame LED-verlichting geïnstalleerd.

Korte levertijden

Om de zonnepanelen te installeren, moest de dakconstructie worden verstevigd en het systeemplafond worden verwijderd. Een goed moment om ook de verouderde TL-verlichting te vervangen vonden het Omnium en de Gemeente Goes. Voor deze klus kreeg Paree B.V. drie weken de tijd waarin het wedstrijdbad gesloten was voor publiek. “Pas vrij laat werd besloten dat het project doorgang ging vinden”, legt werkvoorbereider Patrick Boogaard uit. Om de opleverdatum te halen moest er snel gehandeld worden. “Gelukkig zijn de lijntjes en de levertijden bij EVA Optic kort.”

Type:

Zwembad

Opgeleverd in:

2022

Locatie:

Goes

Toegepast in dit project:

Gespecialiseerde zwembadverlichting

Compleet

Even werd er nog getwijfeld om voor IP44 verlichting te gaan. Maar al snel wist een collega Patrick te overtuigen. “Hij zei: ‘Dit moet je niet willen. IP44-verlichting is niet geschikt voor zwembaden. Daar heb je te maken met bijzondere omstandigheden zoals hoge luchtvochtigheid, hoge temperaruren en chloordampen.’” De twee dachten samen terug aan een nieuwbouwproject in Kapelle. “Mijn collega had voor dat zwembad  EVA Optic verlichting gebruikt. Dat was heel goed bevallen. We kregen goed advies, de materialen zijn kwalitatief hoogwaardig en we hebben onderling prettig contact”.

Sample

Om zeker te weten dat de installatie van de LED-lijnverlichting goed zou verlopen, bestelde Patrick een sample van de montagebeugel. “Dit was mijn eerste zwembadproject. Ik had nog niet een precies beeld van hoe het systeem eruit zou zien. EVA Optic stuurde snel een sample op. Die had ik zo uit en in elkaar. Het spreekt allemaal voor zich.”

Na het proefdraaien kon Paree B.V. écht aan de bak. Tijdens de installatie ontbrak het de elektro-specialist aan niets. “Als je een onderdeel mist heb je gelijk een probleem met materiaal maar ook qua planning. Dat was bij EVA Optic niet zo. We kwamen niets tekort, integendeel. En alles paste precies zoals omschreven. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is zeker niet altijd het geval.”

Flinke verbetering

Hoewel er nog enkele finishing touches aan het systeemplafond plaats moeten vinden, is het zwembad al weer volop in gebruik. Alle reacties op de nieuwe verlichting zijn positief. “Een flinke verbetering ten opzichte van de oude TL-bakken”, schrijft het zwembad op haar Facebookpagina.

We vertellen je graag meer over dit project