Indoor Tenniscentrum - Meppel

Van TL naar LED

In de zomer van 2015 werd de TL verlichting van Tenniscentrum Meppel vervangen door EVAline sport LED lijnverlichting van EVA Optic. De zes indoor tennisbanen worden sindsdien vanaf de naastliggende perrons middels gekantelde lichtmodules uitgelicht. Het speelveld wordt hierdoor volgens de internationale norm (EN 12193) verlicht, zonder armaturen boven het speelveld te plaatsen. De lichtmodules zijn bevestigd aan de aluminium basismodule van de EVAline sport LED lijnverlichting. Het modulaire systeem maakt flexibel plaatsen van lichtmodules mogelijk. Dit slimme systeem zorgt ervoor dat met relatief weinig armaturen een indoor sportaccommodatie gelijkmatig en goed wordt verlicht.

Soort:

Indoor Sport

Opgeleverd in:

2015

Locatie:

Meppel

Geschikt voor wedstrijdtennissers en recreatiespeler

Sporters zijn zeer kritisch ten aanzien van de lichtkwaliteit. Terecht, want bij met name balsporten is sportverlichting ontzettend bepalend voor de waarneming tijdens het spel. EVAline sport is dan ook de beste LED verlichtingsoplossing voor indoor sportaccommodaties. De combinatie van een hoge kleurechtheid (CRI) van LEDs, lage verblindingsfactor (UGR <19, verblindingsvrije verlichting) en de zeer lage flicker index (flikkeringsvrije verlichting) van EVA LED indoor sportverlichting, zorgt voor een perfecte lichtbeleving wat juist bij sporttoepassingen onontbeerlijk is. Reguliere armaturen zijn hier niet op ingesteld, de sport LED verlichtingsarmaturen van EVA Optic wel.

De huidige lux waardes van EVA’s LED lijnverlichting in Tenniscentrum Meppel zijn berekend voor zowel wedstrijdtennissers als recreatiespelers. Door EVA’s LED verlichting is het voor Tenniscentrum Meppel nu tevens mogelijk om grotere tennistoernooien te organiseren. Benieuwd naar een uitgebreide gebruikerservaring van onze klanten? Lees dan het interview:
EVA LED lijnverlichting: energiebesparend en servicegericht waarin wij spraken met Silvester Jorna en Arjen Bijsterbosch.