Samen gezond oud worden. Daarvoor gebruikt dit echtpaar de EVAstream.

“Ik heb altijd al een zwembad gewild”, vertelt mevrouw Praet-Rombouts. Toen zij en haar man naar Zierikzee verhuisden werd deze wens realiteit. Ze maakte zelf het tuinontwerp, met daarin een zwembad van zeven bij drie meter én een EVAstream. “We willen graag gezond oud worden. We dachten het is nu of nooit. Als we langer wachten dan weten we niet hoe lang we er nog van kunnen genieten.”

Bewegingsvrijheid

“Ons zwembad is echt bedoeld voor de lichaamsbeweging en het onderhoud van onze spieren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een tegenstroom zwemmachine”, vertelt mevrouw Praet-Rombouts. Mede vanwege het gewenste formaat zwembad, viel de keuze op de EVAstream. “Wij wilden graag meer bewegingsvrijheid, zodat je naar wens verder naar voren of naar achter kunt zwemmen.”

Dit verhaal gaat verder onder de afbeeldingen.

Type:

Privézwembad

Opgeleverd in:

2022

Locatie:

Zierikzee

Toegepast in dit project:

Proefzwemmen

Resultaat

Op papier voldeed de EVAstream direct aan alle wensen. De zwemmachine kon geplaatst worden in het zwembad van 7×3 meter, het voldeed aan het budget en bood uitdagende trainingsprogramma’s om te werken aan hun conditionele doelstellingen. Toch nam het echtpaar het zekere voor het onzekere en gingen zij een keer proefzwemmen bij Pomaz. “Dat was maar goed ook!”, vertelt mevrouw Praet-Rombouts lachend. “We wilden voor de EVAstream Fit gaan, maar tijdens het proefzwemmen bleek dat mijn man wel wat meer uitdaging kon gebruiken. Daarom hebben we gekozen voor de Pro-variant.”

Trainingsprogramma

Sinds de plaatsing van het zwembad en de EVAstream, door zwembad- en wellness-specialist ZwemWell, zwemmen mevrouw en meneer Praet zeker vijf keer per week. “Als we ‘s morgens opstaan gaat mijn man eerst zwemmen. Als hij klaar is ga ik erachteraan. We hebben allebei ons eigen trainingsprogramma, dat we instellen via de online omgeving en in het bad starten met de Piëzo 3-knop.”

Het zwemmen met de trainingsprogramma’s werpt zijn vruchten af, vertelt mevrouw Praet-Rombouts enthousiast. “We gebruiken de EVAstream nu drie maanden en ik merk echt verschil. Het zwemmen gaat steeds makkelijker en ik daag mezelf uit door het percentage van de tegenstroom steeds iets hoger te zetten.” Ook buiten het bad merkt de eigenaresse verschil. “Gisteren heb ik een paar uur in de tuin gewerkt. Ik heb geulen voor wadi’s gegraven, dat was best een zware klus. Normaal zou ik daarna vermoeid zijn, maar nu gaat het prima.”

Plezier

Op de vraag of zij de EVAstream aan zou bevelen antwoordt mevrouw Praet-Rombouts: “Absoluut! We vinden het heel fijn en het werkt goed. Ook de kleinkinderen hebben er plezier van. Als zij komen dan zetten we de EVAstream op een zachte stand. Het is echt een beleving!”

Uitproberen

Bent u benieuwd of de EVAstream ook iets voor u is? Maak dan via uw zwembadbouwer een afspraak voor een proefzwemsessie. En ervaar zelf het plezier en de kracht van de EVAstream.

Neem contact met ons op