De Slag Hardenberg

Energiezuinige verlichting

Zwembad de Slag in Hardenberg is een modern, open en transparant zwembad. Het overdekte zwembad biedt diverse baden aan, waaronder een wedstrijdbad, doelgroepenbad en een peuterbad. EVA Optic mocht zwembad de Slag in Hardenberg voorzien van een compleet pakket aan energiezuinige EVA LED zwembadverlichting, voor zowel boven als onderwater

Opgeleverd in:

2015

Type:

Zwembad

Locatie:

Hardenberg

Compleet assortiment

Boven het wedstrijdbassin is EVAline Aqua HE LED lijnverlichting gemonteerd. Het EVAline systeem bestaat uit een doorlopende basismodule van geanodiseerd aluminium. De lichtmodules worden aan de basismodule gekoppeld middels een gemakkelijk kliksysteem. De lichtopbrengst voldoet ruim aan de eisen voor een klasse één wedstrijdbad (500 lux). Desondanks was het niet nodig om de armaturen direct boven het bassin te plaatsen. Alle lijnverlichting bevindt zich boven de perrons rondom het bad. Dit is erg prettig voor de zwemmers, aangezien eventuele verblinding hierdoor geen rol speelt. Tevens biedt dit veel gemak bij eventuele onderhoudswerkzaamheden.

Boven het wedstrijdbad bevinden zich daarnaast in enkele plafondplaten EVA Classic Aqua HE LED downlights. Dezelfde downlights zijn tevens boven het recreatiebad, de tribunes, in kleedruimtes, douches, toiletten en bij de entree gemonteerd. Zowel de EVAline LED lijnverlichting als de downlights komen uit de Aqua HE productlijn van EVA Optic en zijn hierdoor uitermate geschikt voor zwembadomgevingen. Ze voldoen tevens aan de benodigde veiligheidseisen (bevestigingen, materialen en chemische behandelingen).

Door de toepassing van LED verlichting in combinatie met een slimme programmering van het verlichtingssyteem, afgestemd op het weekprogramma van het zwembad, is het energieverbruik van het verlichtingssysteem zeer laag. Met één druk op de knop worden groepen armaturen terug gedimd naar het minimale lichtniveau. Slechts de ruimte(s) die op dat moment in gebruik zijn blijven optimaal verlicht, wat de energiebesparing aanzienlijk verhoogt.

De toegepaste LED onderwaterverlichting van EVA Optic draagt bij aan de veiligheid door beter zicht onderwater. Daarnaast geven de meerkleurige onderwaterlampen ook bij diverse recreatieve activiteiten zoals discozwemmen de accommodatie een instant kleurmetamorfose.