De Mirandabad - Amsterdam

Subtropisch golfslagbad

De Mirandabad in Amsterdam-Zuid biedt een diversiteit aan verschillende baden, waaronder een 25-meterbad, golfslagbad, glijbaan en stoom- en bubbelbaden. Daarnaast kunnen gasten in de zomermaanden genieten van de buitenbaden. De Mirandabad staat vooral bekend om haar subtropische golfslagbad, waar men zich door de glazen koepel, de golfslag en de palmbomen al gauw op een zonnige vakantielocatie waant.

Type:

Zwembad

Opgeleverd in:

2015

Locatie:

Amsterdam

Kleurrijk lichtspektakel

In 2015 heeft De Mirandabad in Amsterdam een complete lichtmetamorfose ondergaan. De prachtige subtropische accommodatie is uitgerust met meerkleurige RGBW LED verlichting van EVA Optic. Een kleurrijk lichtspektakel, zowel onder als boven water! Het meest in het oog springende kenmerk van De Mirandabad is de enorme glazen koepel met een doorsnede van maar liefst 45 meter. Om deze koepel egaal te verlichten werden 12 EVA Hydra Aqua HE LED spotlights gemonteerd aan de staalconstructie. Met deze waterdichte spotlights wordt de koepel prachtig verlicht in alle denkbare kleuren. Dit indrukwekkende lichteffect wordt versterkt door de meerkleurige EVA LED onderwaterverlichting (type EVA A12 40W).

De verlichting onder en boven water wordt centraal aangestuurd door de EVA ArchiTech EVO DMX controller in de zwemzaal. Met één druk op de knop wordt de kleur van alle lampen tegelijkertijd veranderd. Met voorgeprogrammeerde scenes kunnen complete lichtshows worden afgespeeld, volledig afgestemd op de activiteiten in het zwembad. Zo is de sfeer eenvoudig aan te passen aan het publiek en is de accommodatie multifunctioneel inzetbaar.

In de entree, kleedruimtes, douches en toiletten zijn de EVA Classic LED downlights type Aqua HE toegepast. Deze plafond inbouw downlights zijn, net als de EVA Hydra Aqua HE spotlights in de zwemzaal, speciaal ontwikkeld voor zwembadomgevingen waar de eisen aan verlichting hoog zijn. Chloor, warmte en vocht zijn bepalend voor de levensduur van verlichting. EVA Optic ontwikkelde een complete serie armaturen (Aqua HE productlijn) speciaal voor de veeleisende zwembadomgeving.