Aquatopia Aalst: een toekomstbestendig zwembad met kwalitatieve LED-verlichting

In Aalst, de op één na grootste stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, bouwt Vita Groep aan een modern en toekomstbestendig stedelijk zwembad. “Onze ambitie is om gebouwen te realiseren die zeker 40 jaar functioneren”, schrijft Vita Groep op haar website.

Functioneel en duurzaam

Vanaf de eerste ontwerpschetsen heeft architectenbureau Slangen + Koenis rekening gehouden met het realiseren van een functioneel, goed exploiteerbaar en duurzaam gebouw. Een belangrijke factor voor haar partner Hellebrekers, die na oplevering nog 30 jaar lang verantwoordelijk is voor het onderhoud aan alle technische installaties.

Vertrouwen

Bedrijfsleider Erik Keyl van Hellebrekers legt uit: “Omdat wij 30 jaar verantwoordelijk voor de technieken zijn, kiezen wij producten en bedrijven waarvan we zeker weten dat ze ons 30 jaar goed terzijde staan. Voor LED-verlichting in zwemzalen, kleedaccommodaties en andere natte ruimtes kiezen wij altijd voor EVA Optic. We zijn klant, maar we zien EVA Optic meer als directe collega’s.”

Optimaal verlicht

Aquatopia in gebruik

Dit project is zowel nieuwbouw als renovatie. Het bestaande bad wordt omgebouwd tot recreatie- en doelgroepenbad met ruim 220 meter aan glijbanen. Nieuw zijn het sportbad met olympische afmetingen, een springtoren en een 25x35m bad. “Dit sportbad wordt optimaal verlicht met blank geanodiseerde lijnverlichting, RGBW onderwaterverlichting, downlighters en astro wandarmaturen van EVA Optic”,  aldus Keyl.

Op 4 oktober 2021 was de eerste fase gereed en opende het nieuwe zwembadcomplex Aquatopia haar deuren. Dit jaar zal ook fase twee worden afgerond, waarbij ook het recreatieve gedeelte en het doelgroepenbad in gebruik genomen worden.

Neem contact met ons op