Al ruim een decennium staan wij middenin de wereld van zwemmen en sport. We kennen deze wereld van binnen en buiten, en daarom zien we kansen. Nieuwe mogelijkheden om nog meer te genieten van zwemmen en sport. Thuis in je eigen zwembad, in een subtropisch waterpark of in een multifunctionele (top)sportaccommodatie.

Met EVA’s innovaties creëer je de ultieme sport- en wellness beleving. Met veilige en duurzame kwaliteitsproducten om jarenlang onbezorgde momenten van ontspanning, plezier en sportieve prestaties te beleven. We bedenken en maken de mooiste belevingsproducten. Daar zijn we goed in én worden we blij van!

Contact Us

Van marktkoopman naar expert in LED verlichting voor veeleisende omgevingen. Het verhaal van ons bedrijf is uniek en inspirerend. Het laat zien waar talent, creativiteit en focus toe kunnen leiden…

2006

In 2006 zocht Jan van Loon als marktkoopman in brood en banket goede verlichting voor zijn marktwagen. Hij verdiepte zich niet alleen in lichtsterkte maar ook in het lichtspectrum. Door verlichting met precies het juiste kleurenspectrum te kiezen, werden zijn producten nu perfect gepresenteerd. Het effect van goede verlichting werd hem toen meteen duidelijk. Ook collega’s waren onder de indruk, zij werden zijn eerste klanten…

Bestaande LED producten voldeden niet.

Al snel bleek dat de bestaande LED producten niet voldeden aan zijn kwaliteitseisen. Onderwaterlampen raakten binnen no-time lek. Fabrikanten borduurden voort op de oude bekende technieken. Ze keken niet naar de nieuwe mogelijkheden die LED technologie te bieden had voor productdesign. Jan zag deze mogelijkheden wel en besloot zelf een betere onderwaterlamp te ontwikkelen. Maar dan wel op zijn manier, zonder te letten op “hoe het altijd wordt gedaan”. Het resultaat was onze allereerste LED onderwaterlamp, de EVA Optic A3.

Anno 2019

We zijn nu een volledig (in-house ontwikkeld) assortiment zwembad- en sportverlichting verder. EVA Optic is al jaren marktleider in zwembad- en sportverlichting. Als sinds 2010 zijn we exclusief leverancier van zwembadverlichting voor Center Parcs en zijn onze producten in bijna alle Europese parken te vinden. Er staan inmiddels +700 openbare zwem- en sportaccommodaties en enkele duizenden privé projecten wereldwijd op onze naam. En dit is nog maar het begin!

Account Executive

There saying fifth make form without place moving waters replenish living place…

Onze visie op productontwikkeling is door de jaren heen nooit veranderd. Integendeel zelfs. Jan is nog steeds degene die bedenkt welke producten we gaan ontwikkelen én hoe we dit gaan aanpakken. Hij bepaalt hoe het product eruit moet zien en wat het moet kunnen. Dit is het doel, de stip aan de horizon, waar hij samen met het team naartoe werkt.

Visie

Onze visie op productontwikkeling is door de jaren heen nooit veranderd. Integendeel zelfs. Jan is nog steeds degene die bedenkt welke producten we gaan ontwikkelen én hoe we dit gaan aanpakken. Hij bepaalt hoe het product eruit moet zien en wat het moet kunnen. Dit is het doel, de stip aan de horizon, waar hij samen met het team naartoe werkt.

Sleutelwoorden

Creativiteit, expertise en doorzettingsvermogen zijn sleutelwoorden in dit proces. Er worden geen concessies gedaan aan kwaliteit. Zwakke schakels worden methodisch opgelost tot er een product ligt waar we 100% tevreden over zijn. Pas na vele uren van testen, bijschaven en doorontwikkelen introduceren we dan met veel trots onze nieuwste aanwinst aan de wereld.

We zijn innovators

We zijn innovators. We geloven in focus, creativiteit en volharding, want dat resulteert uiteindelijk in de beste producten. Dus ook bestaande producten blijven we doorontwikkelen. Nieuwe technieken en technologieën bieden nieuwe mogelijkheden. Meer licht, betere kleurweergave, efficiëntere aansturing, andere materialen, we blijven zoeken naar manieren om onze producten nog verder te verbeteren.