LED onderwaterverlichting

Er zijn maar weinig omgevingen die hogere eisen stellen aan een verlichtingssysteem dan een zwembad. De invloed van warmte, vocht en chloor op de verlichting wordt vaak onderschat. Met deze factoren in gedachten ontwikkelen wij onze hoogwaardige LED-onderwaterverlichting. Voor langdurig, probleemloos gebruik in de uitdagende zwembadomgeving. Onze productontwikkelaars kennen de wereld van zwembaden als hun broekzak. Zij combineren hun kennis op het gebied van LED-technologie, materiaalkunde en elektronica met jarenlange expertise in zwembaden en waterparken. Deze kennis en expertise zetten ze in om nieuwe, innovatieve producten te ontwerpen en het productassortiment te verbeteren en verduurzamen.

Nummer één in onderwaterverlichting

Al meer dan tien jaar zijn wij de nummer één expert in professionele LED-zwembadverlichting. Wij hebben een compleet assortiment krachtige, betrouwbare, energiezuinige en mooi vormgegeven LED-onderwaterverlichting ontwikkeld. Die optimaal functioneert in elke zwembadomgeving. Van openbare zwembaden en waterparken als Center Parcs tot privézwembaden.

Veilig en getest

Al onze LED-onderwaterverlichting voldoet aan de internationale veiligheidsnormen IEC EN 60598-2-18 en NEN NPR 9200:2015. De lampen zijn getest op o.a. elektrische veiligheid (SELV), waterdichtheid (IPX8/IP68), isolatie klasse (III), slagvastheid, mechanische sterkte, weerstand tegen hoge druk, thermische beveiliging en brandveiligheid.

Nieuw!

EVA SubAqua serie

Een goed voorbeeld van onze voortdurende zoektocht naar innovatie is de SubAqua-serie onderwaterverlichting, die in 2023 wordt geïntroduceerd. Het ontwerp combineert onze kennis en ervaring met de nieuwste generatie zeer efficiënte powerLED’s en hoogwaardige materialen voor een nieuw kwaliteitsniveau.

Satiné of microprisma afdekking

De SubAqua onderwaterverlichting is verkrijgbaar in 25W mono, 25W RGBW (met satiné afdekking), 40W mono en 50W RGBW (met microprisma afdekking). Satiné afdekkingen zijn zeer geschikt voor kleinere zwembaden waar een volledig gelijkmatige verlichting van het gehele zwembad gewenst is. In onze krachtigste modellen hebben we gekozen voor microprisma-afdekkingen. Dit zorgt ervoor dat het licht effectief over grote(re) zwembaden wordt verspreid.

Naar de SubAqua serie

Componenten onderwaterlamp

LED onderwaterlampen worden gemonteerd in de zwembadwand, in een installatienis. Soms is deze al aanwezig. Dan kan de onderwaterverlichting in de bestaande installatienis gemonteerd worden met behulp van een passende afdekplaat. Wij adviseren u graag over het type afdekplaat dat bij de nis in uw zwembad past. Naast een nis en een passende afdekplaat heeft de verlichting ook een power supply unit (PSU) nodig.

Naar alle accessoires voor onderwaterverlichting

Verlichting voor trappen en whirlpools

De EVA Q2 onderwaterlamp is geschikt voor zone 0. De EVA Q2 is een kleinere lamp en wordt vaak gebruikt in zwembadtrappen. Daarnaast wordt de lamp gebruikt wanneer een kleinere lamp met minder wattage gewenst is.

De EVA B2 onderwaterlamp is geschikt voor zone 0, 1 en 2. De EVA B2 is geschikt voor prefab zwembaden en whirlpools en is niet toepasbaar in betonnen zwembaden.

Begin 2023 introduceren we een nieuwe lamp voor de Q2-serie: de SubAquaXS (SAXS). Deze lamp is nog betrouwbaarder in veeleisende zwembadomgevingen, omdat hij gemaakt is van ABS in plaats van roestvrij staal en gebruik maakt van onze beproefde waterkoelingstechniek voor een maximale levensduur.

Ons laatste nieuws

We adviseren graag

We delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten. In een lichtplan laten we zien welke creatieve mogelijkheden EVA Optic LED verlichting te bieden heeft. U zult versteld staan wat onze verlichting kan doen voor de beleving van de gehele accommodatie!
Bel ons op 038 – 3375 067 voor een vrijblijvend advies, of neem contact op via ons contactformulier.

Vraag advies aan

Referentiekaart