Uitgelicht

Innovative

We geloven in focus, creativiteit en volharding, want dat resulteert uiteindelijk in de beste producten.

Dat geldt voor nieuwe producten, maar ook voor het optimaliseren van bestaande producten. Meer licht, betere kleurweergave, efficiëntere aansturing, betere materialen; we blijven zoeken naar manieren om onze producten nog verder te verbeteren.

Nieuwe Productie Technieken

We verdiepen ons voortdurend in nieuwe technieken, en integreren deze in nieuwe productiemethodes. Een voorbeeld daarvan is 3D printing, een techniek die creatieve nieuwe mogelijkheden biedt voor product ontwikkeling en prototyping, maar zelfs ook wordt ingezet voor de productie van eindproducten. We zoeken de grenzen van nieuwe technieken op. Daardoor ontdekken we nieuwe mogelijkheden om mensen nog meer te laten genieten van zwemmen en sport.

Bij nieuwe producten kijken we opzettelijk niet naar bestaande oplossingen in de markt. Want het loslaten van conventionele ontwerpkaders creëert ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

In een veeleisende omgeving als het zwembad zien we een geweldige uitdaging. We willen de lat hoog leggen. Laten zien dat wij juist voor deze omgeving innovatieve producten kunnen ontwikkelen. Producten die bovendien qua kwaliteit en duurzaamheid ver boven de andere producten in de markt uitsteken. Dat is wat waar we goed in zijn én heel veel plezier aan beleven!

EVA Optic’s proces van productontwikkeling

Een idee voor een nieuw product begint vaak met een vraag of wens uit de markt. We onderwerpen het idee aan een reeks analyses. Dit resulteert in een wensenlijst met productkenmerken en functionaliteiten. Deze lijst vormt het startpunt voor de product engineers. Zij bouwen in concept het product vanaf de grond op; materialen, componenten, elektronica en technieken passeren de revue. Een creatief proces dat uiteindelijk resulteert in een eerste prototype. De volgende fase van het proces gaat dan van start; bijschaven en optimaliseren. Dit gaat net zo lang door tot er een prototype ligt dat aan alle eisen voldoet: kwalitatief, technisch en functioneel. Dan vangt de laatste fase van productontwikkelingsproces aan; (duur)testen. Pas als het product deze fase glansrijk doorstaat, nemen we het nieuwe product op in ons assortiment.

Kwaliteitscontrole

Alle EVA Optic producten worden in onze eigen faciliteiten in Zwartsluis (Nederland) bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Dat brengt vele voordelen met zich mee, o.a. voor kwaliteitscontrole. We zijn kritisch op kwaliteit, het product moet tenslotte voor jarenlang onbezorgd gebruiksplezier zorgen. Onze productie medewerkers genieten een gedegen interne opleiding. Ze hebben oog voor kwaliteit en detail, en dat zie je terug in onze producten.