In-house engineering en productie

Ontwikkeling & productie in eigen huis

Van idee naar tekentafel, van prototype en re-design tot werkend eindproduct. Allemaal razendsnel én in eigen huis. Dat is onze totaalaanpak. Vanuit onze in-house productielocatie in Zwartsluis (Nederland) engineeren én produceren we veilige en duurzame kwaliteitsproducten, voor veeleisende zwem- en sportomgevingen.

Nieuwe technieken

Om onze klanten telkens weer te verrassen laten we ons niet remmen door “hoe het altijd gedaan wordt”. Maar zoeken we de grenzen op en bedenken we nieuwe producten. Producten die kwalitatief ver boven bestaande oplossingen uitsteken. Hiervoor verdiepen wij ons continu in nieuwe technieken. Een voorbeeld hiervan is 3D printing, een techniek die nieuwe creatieve mogelijkheden biedt voor productontwikkeling en prototyping. Ook investeerden we in een volledige high-end elektronica productielijn. Wat fantastische creatieve mogelijkheden biedt voor productdesign, prototyping en productie. En tegelijkertijd onze time-to-market versnelt.

Van idee tot eindproduct

Een idee voor een nieuw product begint vaak met een vraag of wens uit de markt. We onderwerpen het idee aan een reeks analyses. Dit resulteert in een wensenlijst met productkenmerken en functionaliteiten. Deze lijst vormt het startpunt voor de product engineers. Zij bouwen in concept het product vanaf de grond op; materialen, componenten, elektronica en technieken passeren de revue. Een creatief proces dat uiteindelijk resulteert in een eerste prototype. De volgende fase van het proces gaat dan van start; bijschaven en optimaliseren. Dit gaat net zo lang door tot er een prototype ligt dat aan alle eisen voldoet: kwalitatief, technisch en functioneel. Dan vangt de laatste fase van productontwikkelingsproces aan; (duur)testen. Pas als het product deze fase glansrijk doorstaat, nemen we het nieuwe product op in ons assortiment.

High-end productiefaciliteiten

Alle EVA Optic producten worden in eigen huis bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Volledige controle op ieder onderdeel van het productieproces, daar streven we naar. Zo hebben we een eigen Pick & Place afdeling, waar we onze LED printplaten en elektronische componenten produceren. Die vervolgens in de X-Ray machine tot op componentniveau gecontroleerd worden. Alles voor de allerbeste kwaliteit. Zodat onze klanten jarenlang onbezorgd van onze producten genieten.