Indoor sport & Industrie

Perfecte lichtkwaliteit voor de optimale spelbeleving

Sporters zijn zeer kritisch over lichtkwaliteit. Terecht, want juist bij snelle balsporten is de verlichting ontzettend bepalend voor de spelbeleving. EVAline LED sportverlichting combineert dé kenmerken voor een perfecte lichtbeleving: een hoge kleurechtheid (CRI) van de LEDs, lage verblindingsfactor van de afscherming (UGR <19) en de zeer lage flicker index van de driver (flikkeringsvrije verlichting). Kenmerken die juist bij sporttoepassingen onontbeerlijk is.

Uitgelichte projecten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Verlichting maakt sportaccommodatie multifunctioneel

We ontwikkelden een compleet assortiment LED verlichting om alle ruimtes van een sportaccommodatie te verlichten; van LED lijnverlichting en downlights tot wandarmaturen en spotlights. Met de toevoeging van meerkleurige (RGBW) verlichting kan de sporthal veel breder worden ingezet. Bijvoorbeeld voor feesten en partijen, buurtevenementen en als speelhal. EVA Optic LED verlichting biedt daarmee een praktische én eenvoudige oplossing om de multifunctionele inzetbaarheid van iedere sportaccommodatie te vergroten.

Bekijk Assortiment

Heldere en egale uitlichting van het speelveld

EVAline LED basisverlichting is bij uitstek geschikt voor het verlichten van indoor sportvelden. De eisen en ervaringen van sporters vormden voor ons het uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit product. De hoge kleurechtheid van de LEDs (CRI 84) zorgt dat kleuren worden waargenomen als bij natuurlijk daglicht. De armaturen geven een gelijkmatige uitlichting van het speelveld, ook bij (gekantelde) montage naast het veld.

Geen verblinding

EVAline basisverlichting heeft een zeer lage verblindingsfactor (UGR < 19) door de unieke microprisma afscherming. De afscherming maakt dat de krachtige LEDs niet verblinden en dus bij uitstek geschikt zijn voor sportaccommodaties. Niets is tenslotte zo storend voor sporters als te felle verlichting waardoor ze even verblind raken en de bal niet meer goed waarnemen.

Geen storende flikkeringen

Tenslotte is de flicker index zeer belangrijk voor de kwaliteit en waarneming van licht. EVA Optic armaturen zijn flikkeringsvrij. Dit is een heel belangrijke eigenschap. Lage frequentie flikkeringen in verlichting wordt gekoppeld aan o.a. wazig zicht, vermoeide ogen en verminderde visuele waarneming. Flikkeringen kunnen ook stroboscopische effecten veroorzaken, wat leidt tot het schijnbare vertragen of stoppen van objecten (bal of shuttle). Zelfs flikkeringen op frequenties die niet met het blote oog waarneembaar zijn, kunnen dergelijke resultaten veroorzaken. Flikkerend licht is erg storend voor sporters en zeer onwenselijk.

Bekijk de mogelijkheden van onze LED verlichting

Ons laatste nieuws

We adviseren graag

We delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten. In een lichtplan laten we zien welke creatieve mogelijkheden EVA Optic LED verlichting te bieden heeft. U zult versteld staan wat onze verlichting kan doen voor de beleving van de gehele accommodatie!
Bel ons op 038 – 3375 067 voor een vrijblijvend advies, of neem contact op via ons contactformulier.

Vraag advies aan

Referentiekaart