EVA Optic lid van KNZB Pool of Support

In zwembad Amerena in Amersfoort heeft de KNZB gisteren de Pool of Support gepresenteerd. De Pool of Support bestaat uit bedrijven die actief zijn in de zwembadbranche, de zwemsport een warm hart toedragen en een bijdrage willen leveren om de topsportprogramma’s van de zwembond naar een nog hoger niveau te brengen.

Hellebrekers, Slangen+Koenis en Variopool – al jaren trouwe partners van de topsport binnen de KNZB – staan aan de basis van de Pool of Support. ”We zijn niet op zoek gegaan naar partners, maar hebben onze huidige partners vanaf het eerste moment aangehaakt bij het samenstellen van deze propositie”, zegt Ben Mansvelder, manager marketing, communicatie en partnerships van KNZB. ”Hellebrekers, Slangen+Koenis en Variopool zijn sinds jaar en dag betrokken bij de zwemsport en staan altijd open voor innovatieve ideeën. Dat juist deze drie partijen de Founding Fathers van de Pool of Support zijn en daarmee een voortrekkersrol vervullen, verbaast mij dus niet.”

Naast Hellebrekers, Slangen+Koenis en Variopool​, zijn ook EVA Optic, Myrtha Pools en VDH Water al aangesloten bij de Pool of Support. Mansvelder: ”Bedrijven binnen de Pool of Support zorgen zelf mede voor het aandragen van andere potentiële leden. Dat Hellebrekers, Slangen+Koenis en Variopool direct drie andere bedrijven hebben aangehaakt, zegt iets over de kracht van dit concept. Voor het einde van 2020, zijn er tien bedrijven vertegenwoordigd.”

De Pool of Support vormt één partner van de KNZB, naast de bestaande partners Nederlandse Loterij, TeamNL en Arena. In de Pool of Support is te allen tijde plaats voor tien bedrijven. Met elk bedrijf mikt de KNZB op samenwerkingen voor de duur van vier jaar. Mansvelder: ”Wat we horen is dat de leden van de Pool of Support elkaar regelmatig tegenkomen in de branche, maar de verbinding missen. Om die verbinding te leggen en om van elkaar te leren, gaan we inspirerende sessies organiseren en samen internationale topwedstrijden bezoeken. Ook willen de aangesloten partijen opleidingsplaatsen gaan bieden voor sporters. Topsporters worden tijdens hun carrière actief begeleid in studie en uitstroom naar werk. Wanneer deze sporters vanuit opleiding of topsport uitstromen naar één van de aangesloten bedrijven, blijven ze op termijn behouden voor de zwemsport. De bedrijven zijn altijd op zoek naar gekwalificeerd, gemotiveerd en veelal technisch personeel.”

Bron: Website KNZB

Delen

Copy Link to Clipboard

Copy