EVA Optic erkend leerbedrijf

EVA Optic aangesteld als erkend leerbedrijf

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen hierdoor de vakmensen die ze nodig hebben en studenten voldoen aan de Wet educatie en beroepsonderwijs, welke mbo-studenten verplicht het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. 

Voorwaarden

Echter, om erkend leerbedrijf te worden moet een bedrijf aan enkele voorwaarden voldoen. Zo dient er een goede en veilige werkplek aan de student aangeboden te worden binnen de dagelijkse bedrijfsvoering. Het leerbedrijf dient daarnaast in staat te zijn de student opdrachten te laten vervullen die hij of zij nodig heeft om aan de eindtermen te kunnen voldoen. Tevens is het van belang de benodigde faciliteiten te bieden, waaronder een praktijkopleider, praktijkleerplan en een investering in tijd, ruimte en middelen.

Samenwerking

EVA Optic heeft voor haar aanstelling als erkend leerbedrijf in de Boxum Installatiegroep te Vollenhove een partner gevonden die EVA kan en wil aanvullen voor een aantal competenties. De student die bij EVA stage loopt kan een groot gedeelte van deze competenties binnen EVA Optic behalen. Een aantal taken en doelen die de opleiding van hem/haar vraagt, maar waar EVA niet aan kan voldoen, kunnen middels een stagetraject binnen de Boxum Installatiegroep behaald worden. Een unieke samenwerking en titel waar we trots op zijn!

Delen

Copy Link to Clipboard

Copy