Constant Light Output zorgt voor een gelijke lichtopbrengst

Een gelijke lichtopbrengst gedurende de totale levensduur

De LED verlichtingsarmaturen van EVA Optic zijn voorzien van enkele innovatieve technieken om de LED levensduur maximaal te beschermen. ATS (Auto Temperature System) is één van deze technieken en beveiligd de LED door de temperatuur te begrenzen op 65°C. Maar ook CLO (Constant Light Output) draagt hieraan bij. Hoe dat werkt? Dat lichten we graag toe!

Gelijke lichtopbrengst

Naarmate een lichtbron ouder wordt en vele branduren achter de rug heeft, neemt in veel gevallen de lichtcapaciteit af. Het is dan ook van belang dit in acht te nemen tijdens een van de eerste stappen: het berekenen van het gewenste lichtniveau. Om overbelichting in de beginfase van een verlichtingsinstallatie te vermijden, zijn de LED lijnverlichtingsarmaturen van EVA Optic standaard voorzien van Constant Light Output. Deze driver functionaliteit zorgt ervoor dat de lichtopbrengst gedurende de totale levensduur van het armatuur gelijk blijft. ATS (Auto Temperature System) maakt het mogelijk dat CLO optimaal kan worden ingezet. Bij iedere lichtbron zal de lichtopbrengst in de loop van de levensduur geleidelijk aan afnemen. CLO zorgt ervoor dat deze afname (lumendepreciatie) al vanaf ingebruikname wordt gecompenseerd.

CLO in combinatie met ATS

De driver wordt hiervoor allereerst ingesteld op een uitgangspunt, het verwachtte aantal branduren (bijvoorbeeld 100.000 uren). De verlichting zal op dit punt starten en dit gedurende de levensduur blijven vasthouden. Echter, om de CLO ook feitelijk te laten werken is ATS noodzakelijk. De lumendepreciatie hangt immers nauw samen met de LED temperatuur. Hoe hoger de LED temperatuur wordt, des te hoger en sneller de lichtafname. Zonder ATS is CLO niet mogelijk. ATS in combinatie met CLO zorgt voor een optimaal gebruik van het beschikbare LED rendement en energiebesparing.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen? Neemt u dan gerust contact met ons ons op! Wij staan u graag te woord.

Delen

Copy Link to Clipboard

Copy