EVA Optic introduceert asymmetrische EVAline lijnverlichting

EVA Optic introduceert haar nieuwste innovatie: de asymmetrische EVAline lijnverlichting. Met dit unieke verlichtingsproduct, dat in een carré buiten het bad geplaatst wordt, creëren installateurs een optimaal verlicht zwembad. Zonder armaturen boven het wateroppervlak.

De werking en voordelen van de asymmetrische EVAline

Waar symmetrische lichtbronnen hun licht evenredig in alle richten verspreiden, schijnt de asymmetrische lichtlijn naar één richting. Vanuit een hoek van 30 of 40 graden wordt het complete bad verlicht. Doordat de overige richtingen niet verlicht worden, heeft het vernieuwde verlichtingssysteem minder lichtbronnen nodig. Dat bespaart op energie- en onderhoudskosten. Tegelijkertijd is het installeren en onderhouden van dit nieuwe verlichtingssysteem eenvoudiger en minder tijdsintensief. Installateurs hebben vanaf het perron toegang tot de verlichting en hoeven hiervoor geen gebruik te maken van arbeidsintensieve en kostbare steigerconstructies.

Een rustig lichtbeeld voor zwemmers en toezichthouders

De asymmetrische EVAline is een eenvoudig te installeren en te onderhouden LED-lichtlijn, die speciaal ontwikkeld is voor de veeleisende omgeving van zwembaden. Doordat de asymmetrische lichtlijn rondom (niet boven) het bad geplaatst wordt, ontstaat een egaal lichtbeeld (UGR-waarde: >19) dat een verblindend effect voorkomt. Dit biedt toezichthouders een rustig beeld om de veiligheid in het bad te bewaken en rugzwemmers een prettige ervaring.

Getest, gecertificeerd en klaar voor gebruik

De asymmetrische EVAline is klaar voor gebruik. De nieuwe LED-lichtlijn is uitgebreid getest door de Internationale Producttest- en Certificeringsorganisatie DEKRA. Met een balvastcertificaat (DIN VDE 0710-13 1981, DIN 18032-3: 1997) en een UGR-waarde van >19 als resultaat. Een waardevolle bevestiging van de kwaliteit, veiligheid en levensduur van dit innovatieve verlichtingsproduct.

Neem voor meer informatie of advies op maat contact op met sales@evaoptic.nl of via +31 (0)38 – 33 75 067.

Delen

Copy Link to Clipboard

Copy