Projectbeschrijving

In dit prachtige historische gebouw in Utrecht zijn begin 2016 enkele kroonluchters uitgerust met EVA LED Candles. De antieke kroonluchters dienden zoveel mogelijk te worden hersteld naar de oorspronkelijke vorm. Daardoor ontstond de wens voor kaarsen die qua uiterlijk identiek zijn aan een wassen kaars, met de warme lichtkleur en lichtopbrengst van gloeilampen.


Er bevindt zich veel kunst in de verschillende ruimtes van dit historische interieur. Om dit maximaal tot hun recht te laten komen, is een optimale kleurweergave erg belangrijk. Alle omgevingskleuren worden door de EVA LED Candle zeer realistisch weergegeven, de kleurweergave (Colour Quality Scale) is 97 uit 100. De kunstwerken in het gebouw komen hierdoor optimaal tot hun recht, alsof u de werken in natuurlijk daglicht bekijkt.


Dit is zeer uniek, aangezien geen enkele andere LED kaarsverlichting de omgevingskleuren zo realistisch weergeeft. Bij veel kaarsen treedt bij bepaalde kleuren kleurvervorming op. De kleur rood in een kunstwerk wordt bijvoorbeeld paars en huidskleur wordt grauw. Juist bij kunst is dit zeer storend.


De EVA LED Candle is niet alleen qua uiterlijk erg mooi, maar is ook zeer degelijk en betrouwbaar. Convectiekoeling i.c.m. degelijke materialen en techniek zorgen voor een kwaliteitskaars waar men jarenlang geen omkijken naar heeft. Men bespaart dus niet alleen op de energiekosten (reductie van ruim 80 procent), maar ook op onderhoudskosten.

Projectinformatie

  • Projectnaam: Paushuize

  • Plaats: Utrecht

  • Branche: Historische gebouwen