Projectbeschrijving

Tenniscentrum Meppel heeft in 2015 de oude TL verlichting vervangen door EVAline sport LED lijnverlichting. De zes indoor tennisbanen worden vanaf de naastliggende perrons verlicht middels gekantelde lichtmodules.


De lichtmodules zijn bevestigd aan de aluminium basislijn. Het modulaire systeem maakt flexibel plaatsen van lichtmodules mogelijk. Dit slimme systeem zorgt ervoor dat met relatief weinig armaturen een indoor sportaccommodatie gelijkmatig en goed wordt verlicht.


EVAline sport is de beste oplossing voor indoor sportaccommodaties. De hoge kleurechtheid (CRI) van LEDs zorgt dat alle kleuren helder worden weergegeven. De lage verblindingsfactor (UGR <19) geeft een prettig, rustig lichtbeeld. De verlichting is bovendien flikkeringsvrij waardoor er geen storend stroboscopisch effect optreedt bij snelle ballen. Sporters zijn zeer kritisch t.a.v. de lichtkwaliteit, terecht want bij met name balsporten is de verlichting ontzettend bepalend voor de waarneming tijdens het spel. Reguliere armaturen zijn hier niet op ingesteld, wat een nadelige invloed kan hebben op het spel.


Benieuwd naar een uitgebreide gebruikerservaring van onze klanten? Lees dan het interview EVA LED lijnverlichting: energiebesparend en servicegericht waarin wij spraken met Silvester Jorna en Arjen Bijsterbosch.

Projectinformatie

  • Projectnaam: Indoor tenniscentrum

  • Plaats: Meppel

  • Branche: Indoor sportaccommodaties