Projectbeschrijving

In 2015 is het Volkenkundig Museum in Mannheim door Herin en Van Keulen - Magista voorzien van een maatwerk oplossing voor het opbergsysteem in het depot van het museum. Zo’n 80 procent van de collectie bevindt zich in dit depot. Juist in een depot waar zeer uiteenlopend objecten van allerlei kwetsbare materialen en zeer verschillende, soms extreem grote, formaten worden opgeslagen, is maatwerk een absolute voorwaarde.


Om het verlangde opslagvolume en de beschikbare hoge depotruimte met tweede opslagniveau uit te lichten, is er gekozen voor EVAline LED lijnverlichting van EVA Optic. De hoge kleurechtheid (CRI) van de LEDs zorgt dat alle kleuren helder worden weergegeven. De lage verblindingsfactor (UGR <19) geeft een prettig, rustig lichtbeeld. De verlichting is bovendien flikkeringsvrij, waardoor er geen storend stroboscopisch effect optreedt.


De lichtmodules zijn bevestigd aan de aluminium basislijn. Het modulaire LED lijnverlichtingssysteem maakt het flexibel plaatsen van de lichtmodules mogelijk. Dit slimme verlichtingssysteem zorgt ervoor dat met relatief weinig armaturen een accommodatie gelijkmatig en goed wordt verlicht. Door te kiezen voor verrijdbare opbergsystemen van Magista kon een enorme extra capaciteit worden gerealiseerd. Echter, de te plaatsen armaturen dienden ook in en tussen het verrijdbare opbergsysteem te voldoen aan de juiste lichtintensiteit. De LED lijnverlichting van EVA Optic is hiervoor uitermate geschikt.


Eind 2016 is gebleken dat het nieuwe depot waarmaakt wat het Volkenkundig Museum ogen had: een opbergsysteem dat niet uitgaat van standaardvoorzieningen, maar zich heeft aangepast aan de objecten die worden opgeslagen en beheerd, opgeleverd inclusief LED verlichting. Reiss Engelhorn Museen toont zich zeer tevreden: “Natuurlijk moet het nieuwe systeem zich in de praktijk nog echt bewijzen, maar we zijn ervan overtuigd dat we het dagelijks beheer van onze kostbare collectie nu efficiënt kunnen voeren.”

Projectinformatie

  • Projectnaam: Volkenkundig Museum

  • Plaats: Mannheim

  • Branche: Industrie en overige producten

Meer aansprekende projecten

IJTC Groenvliet kiest EVA LED verlichting

IJTC Groenvliet kiest voor EVA LED verlichting

Drie indoor tennisbanen zijn voorzien van EVA LED lijnverlichting Sporters zijn zeer kritisch ten aanzien van de lichtkwaliteit. Terecht, w ...

EVA LED lijnverlichting Tenniscentrum Meppel

EVA LED lijnverlichting: energiebesparend en servicegericht

Van TL verlichting naar LED lijnverlichting In de zomer van 2015 werd de TL verlichting van Tenniscentrum Meppel vervangen door EVAline spo ...