Projectbeschrijving

Zwembad de Slag in Hardenberg is compleet verlicht met energiezuinige EVA LED zwembadverlichting. Door de LED verlichting van EVA Optic is het energieverbruik van het verlichtingssysteem zeer laag.


Door slimme programmering van het verlichtingssyteem, afgestemd op het weekprogramma van het zwembad, wordt bovendien extra energie bespaart. Met één druk op de knop worden groepen armaturen terug gedimd naar minimaal niveau. Slechts de ruimte(s) die op dat moment in gebruik zijn blijven optimaal verlicht. Dit verhoogt de energiebesparing aanzienlijk.


Boven het wedstrijdbassin is EVAline Aqua HE LED lijnverlichting gemonteerd. Het EVAline systeem bestaat uit een doorlopende basismodule van geanodiseerd aluminium. De lichtmodules worden aan de basismodule gekoppeld middels een gemakkelijk kliksysteem. De lichtopbrengst voldoet ruim aan de eisen voor een klasse één wedstrijdbad (500 lux). Desondanks was het niet nodig om armaturen direct boven het bassin te plaatsen. Alle lijnverlichting bevindt zich boven de perrons rondom het bad. Dit is erg prettig voor de zwemmers, aangezien eventuele verblinding hierdoor geen rol speelt. Tevens biedt dit veel gemak bij eventuele onderhoudswerkzaamheden.


Boven het wedstrijdbad bevinden zich in enkele plafonds EVA Classic Aqua HE LED downlights. Dezelfde downlights zijn tevens boven het recreatiebad, de tribunes, in kleedruimtes, douches, toiletten en de entree gemonteerd. Zowel de EVAline LED lijnverlichting als de downlights komen uit de Aqua HE productlijn van EVA Optic en zijn hierdoor speciaal ontwikkeld voor zwembadomgevingen. Ze voldoen tevens aan de benodigde veiligheidseisen (bevestigingen, materialen en chemische behandelingen).


De toegepaste LED onderwaterverlichting van EVA Optic draagt bij aan de veiligheid door beter zicht onderwater. Daarnaast geven de meerkleurige onderwaterlampen ook bij diverse recreatieve activiteiten de accommodatie een instant kleurmetamorfose.

Projectinformatie

  • Projectnaam: Zwembad de Slag

  • Plaats: Hardenberg

  • Branche: Zwembaden en waterparken