Projectbeschrijving

Na een kleine 650 jaar nam het stadshuis van Haarlem in november 2016 afscheid van haar laatste echte kaarsen. EVA Optic leverde de LED kaarsverlichting voor dit monumentale pand.


De directe aanleiding van deze vernieuwing was het afscheidsdiner van burgemeester Bernt Schneiders in de statige Gravenzaal. De organisatie van dit afscheidsdiner opperde om tijdens deze gelegenheid de kaarsen in de kroonluchters te ontsteken. Echter, dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat immers om 96 kaarsen, verdeeld over vier kroonluchters. De kaarsen werden de afgelopen jaren dan ook nog maar eens per jaar ontstoken, tijdens het begrotingsdiner voor de gemeenteraad.


Om deze reden zocht de Gemeente Haarlem naar een elektronische oplossing om de kroonluchters ook bij andere feestelijke gelegenheden in het licht te kunnen zetten. De EVA LED Candle voldoet aan alle esthetische én innovatieve eisen voor historische interieurs, en is uitermate geschikt voor de Gravenzaal in Haarlem.


De LED Candle combineert de eigenschappen van authentieke kaarsen (esthetiek en historische waarde) en traditionele elektrische kaarsen (lichtkleur en lichtintensiteit) met de voordelen van LED technologie (laagspanning en levensduur). EVA LED kaarsverlichting maakt het mogelijk om de authentieke ambiance van de Gravenzaal te herstellen naar de oorsprong.


De EVA LED Candle is niet alleen qua uiterlijk erg mooi, maar is ook zeer degelijk en betrouwbaar. Convectiekoeling i.c.m. degelijke materialen en techniek zorgen voor een kwaliteitskaars waar de Gemeente Haarlem jarenlang geen omkijken naar heeft. Men bespaart hierdoor niet alleen op energiekosten (reductie van ruim 80 procent), maar ook op onderhoudskosten. De EVA LED Candle is qua kleurtemperatuur nagenoeg gelijk aan een gloeilamp en beschikt over uitgebreide dim- en regelmogelijkheden, zonder noodzakelijke wijzigingen aan de bestaande bedrading van het armatuur door te voeren. Een eenvoudige aanpassing, met groots resultaat!

Projectinformatie

  • Projectnaam: Gravenzaal raadhuis

  • Plaats: Haarlem

  • Branche: Historische gebouwen